Het is hier vandaag net zo warm en tropisch als in Nederland. Ik heb me inmiddels na de lunch dan ook gestationeerd op mijn balkon, onder een parasol op een ligbed. Ja, wat wil een mens nog meer zou je zeggen!
Deze relax middag komt alleen niet uit te lucht vallen. Sinds vorige week bleek dat mijn bijnieren het niet doen, vanwege het langdurige prednison gebruik, wordt ik iedere dag erg goed in de gaten gehouden door de artsen. Ik mag niet veel doen en heb voornamelijk rust. Inmiddels ben ik er wel achter dat het niet betekend dat je tot 8.30 uur in pyjama kunt rondlopen. Meteen in de ochtend lopen de artsen al af en aan. Kortom zodra ze het idee hebben dat je niet lekker bent wordt er meteen tot actie overgegaan. Dat is geweldig.
Vanochtend maakte zo in mijn kamer met de fysiotherapeut de 'huffer' zijn entree! De huffer is een apparaat waar je een aantal keer in- en uitblaast. Door de kracht die je zet bij het uitblazen van lucht ontstaat er vibratie in je longen. Die trilling zorgt er vervolgens voor dat alle vastzittende taaie stukken die het ademen zo moeilijk en zwaar maken als vanzelf loskomen. Ideaal zo'n oplossing. Alleen nog even oefenen dus..
Inmiddels ben ik hier een week en elke dag was tot nu toe gevuld met een hoop nieuwe indrukken. Ik voel me echt een groentje en dat hangt beslist niet samen met de geur van vers gemaaid gras wat hier hangt. Het ruikt hier al 2 dagen overal naar vers gemaaid gras, omdat deze week de boeren officieel mogen beginnen met maaien. In de periode hier voorafgaand wordt er niet gemaaid om alle bloemen en kruiden de vrije hand te geven.
Bij ons in het NAD (Nederlands Astmacentrum Davos) werd de start van het maaiseizoen in het zonnetje gezet met spatzle als lunch. Ik was al gewaarschuwd voor deze soort van een in stukken gehakte pannenkoek met jus. Jullie begrijpen al dat zo'n waarschuwing de mens alleen maar meer nieuwsgierig maakt! Volgens regionaal gebruik werd deze spatzle opgediend met rodekool en een soort hachee in tomatensaus. Zover ik heb begrepen uit kookboeken vertoont de bereidingstechniek van spatzle meer overeenkomsten met verse pasta. De smaak is alleen verrassend vergelijkbaar met onze eigen pannenkoek.
Ik laat me verrassen welke nieuwe indrukken de rest van de dag nog mijn kamertje binnen komen. Deze rubriek van nieuws uit Davos voor jullie wordt zeker vervolgd!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten